Meer informatie over de Master Photographers Network Kwalificaties

 

Elk jaar kun je als aangesloten MPN fotograaf opgaan voor een Master kwalificatie. De te behalen titel wordt uitgedrukt in brons-, zilver en goud Master. Deze behaalde titel kan aan je naam worden toegevoegd en mag officieel gebruikt worden in reclame uitingen of andere vormen van (sociale) media.
 

Een professionele internationale vakjury beoordeeld het ingestuurde werk. Bij het opgaan van een kwalificatie zal er advies gevraagd moeten worden aan een al gekwalificeerde zilver of goud Master.
Deze master zal ook de verdere begeleiding doen naar de kwalificatie toe, en een advies uitbrengen aan de vakjury.
 

De internationale vakjury in 2012:
jury2
Norbert Maes (B), Monika Klinger (O) en Olaf Schwickerath (D)
 

Waarom een gekwalificeerde Master fotograaf willen zijn?

 

Het aanbod fotografen in, met name, de publieksfotografie, is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het is dus zaak om als professionele fotograaf (i.e. fotograaf die er zijn brood mee moet verdienen) een onderscheidende kwaliteit aan te bieden. Het maken van een goede foto c.q. fotoreportage is meer dan het aanschaffen van een digitale camera: kennis, ervaring, creativiteit en het goed kunnen omgaan met mensen in uiteenlopende situaties zijn minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker. Natuurlijk is het ook nodig om in alle opzichten professioneel te zijn: professionele apparatuur (camera’s en objectieven), professionele beeldbewerkings software, professionele computers, professionele presentatie, noem maar op.
 

Stimuleren

 

Binnen Master Photographers Network stimuleren wij elkaar om een nog betere kwaliteit te maken; nog meer te halen uit de mogelijkheden die je hebt. We bespreken elkaars foto’s, we doen mee aan wedstrijden, organiseren seminars met topfotografen uit binnen- en buitenland, bieden marketingworkshops aan, discussiëren met elkaar over het prachtige vak dat we hebben.
 

Onderscheiden

 

De mogelijkheid om je te kwalificeren is een prachtige gelegenheid om je te onderscheiden van je collega’s. Het is natuurlijk prachtig dat je de bevestiging krijgt van topfotografen uit het buitenland, dat je fotografie er inderdaad goed uitziet en daarin kun je dan verder groeien waardoor je je nog beter kunt onderscheiden in de markt. Kwalificeren op zich garandeert geen goed bestaan als fotograaf; wat je er mee doet en hoe je je zelf van daar uit verder ontwikkelt zal je zeker verder helpen om een goede boterham te kunnen verdienen.