• MPN Fotograaf Ron Spaay

MPN feliciteert Ron Spaay (spaayfotografie.com) met het behalen van de brons master kwalificatie 2018 bij Master Photographers Network.

MPN Fotograaf Ron Spaay

RBV Crooswijk - The Dutch Windmill Club

Het verhaal achter deze serie is dat er op de Crooswijkse Boksschool, RBV Crooswijk, een aparte afdeling is met 55 plus boksers (the dutch windmill club), Onder deze bijnaam van Bep van Klaveren (1907-1992) trainen de oudere leden van Boksvereniging Crooswijk twee maal per week in de Pootstraat.

 

Trainers Ton van Dongen en Cock Dullaart geven op maandag- en donderdagmorgen van 10 tot 11 op hun eigen met humor en spot doorspekte wijze, instructie aan een twintigtal oud prof en amateur boksers.

 

De laatste jaren is er ook sprake van aanwas van leden die nooit eerder gebokst hebben. Ze besloten, na een gratis proefles, zich fit te houden dan wel fit worden door lid te worden van deze unieke, sportieve seniorenploeg.

 

Veel leden zijn al een half uur te voren aanwezig voor een rustige warming up, na afloop wordt er gezamenlijk thee of koffie gedronken in de met oude boksfoto’s behangen kantine. Tijdens de training zelf zien Ton van Dongen en Cock Dullaart er nauwlettend op toe dat ‘de koppen met rust gelaten worden’. Dit wil zeggen dat directes, hoeken en opstoten niet op het gezicht van de tegenstander mogen belanden.

 

Een aantal huidige Windmillers heeft vroeger wedstrijden gebokst. We noemen hier Toon Schuurmans, Willie Doof, Stan van den Driessche, Cock Dullaart, Henk Groenendijk, Ger Spaay, Gert Kramer , Elles Hoogkamer, Ger van Voorden, Eric Walcott en Aad Veerman.

 

Ik heb bij deze boksschool, de meeste, foto’s gemaakt van mannen tussen de 70 en 90 jaar, daarnaast ben ik naar een boksschool in Rotterdam zuid geweest en naar een boksschool in Capelle a/d IJssel.

Ik heb in totaal 16 mannen gefotografeerd en een keuze gemaakt van 10 en deze gebruikt voor mijn kwalificatie