manola

Manola van Leeuwe – Zilver Master – www.fotografieplus.nl

Master Photographers Network (MPN) is een vakvereniging waar ik met veel plezier lid van ben. Ervaringen delen met collega’s en meedoen aan de verschillende wedstrijden zijn manieren waarop je niet alleen jezelf verbetert, maar ook elkaar. Ik leer nog elke keer van de kritieken en tips die ik krijg.
In november 2015 was het zover en ben ik opgegaan voor de kwalificatie Zilver Master. Maar niet zonder een goede voorbereiding! Onder begeleiding van twee top mentoren heb ik mijn fotopanel samengesteld, dat uit twintig bruidsfoto’s bestaat. Dat samenstellen was niet eenvoudig; in de afgelopen jaren zijn er zóveel bijzondere bruiloften geweest. Waar ik vooral op heb gelet was dat de beelden een bepaalde samenhang hebben en dus als het ware bij elkaar passen. Na de toetsing kwam dan eindelijk het verlossende woord. Het jurycommentaar luidde “The best wedding panel I have seen in years.” en “I wish you had photographed my wedding”. Ik mag me nu dus Zilver Master noemen. Yes!

 

Tijdens het schrijven van dit stuk (januari 2016, red.) weet ik net een week dat ik genomineerd ben voor de jaarlijkse MPN Awards. Ik ben trots dat ik hierbij mag horen: de andere genomineerden zijn collega’s waar ik graag mee optrek en veel respect voor heb. De uitreiking – tijdens het jaarcongres in november – wordt sowieso een feestje!

 

Zomaar twee voorbeelden van hoe MPN je uitdaagt om jezelf te verbeteren. En je faciliteert om je werk te toetsen aan dat van collega’s. Fotografen die nog geen lid zijn van MPN raad ik aan om zich vandaag nog aan te melden. Investeer in jezelf! Ik ben er beter van geworden. En ik ben nog lang niet uitgeleerd.

 

Manola van Leeuwe