1. Aanleveren website

 

Heeft u belangrijk nieuws, exposities, algemene gebeurtenissen etc. stuur ze aan info@masterphotographersnetwork.com

De website-commissie zal het aangeleverde artikel beoordelen op relevantie en of het daadwerkelijk iets toevoegt aan de website. Bij aanleveren van een artikel is het verplicht om een foto toe te voegen.

 

Specificaties: 960 px breed. 72 DPI, sRGB.

 

Met het aanleveren van een foto ben je persoonlijk verantwoordelijk voor toestemming van de geportreteerde persoon / personen.

Voor het up-to-date houden van de site is ook jouw inbreng van groot belang.

 

Schroom dus niet ons te mailen !!

 

2. Je eigen portfolio pagina op de MPN website

Om de bezoeker te helpen gericht te zoeken naar de juiste fotograaf kunnen ze kiezen uit 3 rubrieken:

  • Bedrijfsfotografen
  • Bruidsfotografen
  • Portretfotografen

Naast het aanleveren van je foto’s is het van belang dat je aangeeft in welke rubrieken je gevonden wilt worden. Als je in alle rubrieken gevonden wilt worden zul je ook binnen je 10 foto’s alle 3 de type fotografie moeten laten zien. Collages of trouwalbum pagina’s zijn niet toegestaan.

 

Specificaties:
Voor de thumbnail:
canvassize: 202×110 pixels liggend formaat – 72dpi – jpg kwaliteit 5
(misschien een beetje vreemd formaat maar qua lay-out is 202×110 px dit de beste oplossing)

 

Voor de maximaal 10 portfolio foto’s:
Canvassize 600×400 pixels liggend formaat – 72dpi – jpg kwaliteit 7
Voor je vindbaarheid in Google is het aan te raden om in de bestandsnaam je eigen naam te verwerken, bijvoorbeeld: 01-fred-van-soest-design-en-zo.jpg
Wil je een vierkante foto of ander afwijkend formaat gebruiken dan kan dat maar de canvassize moet altijd 600x400px liggend zijn. De achtergrondkleur moet dan wit zijn om de eenheid binnen de site te waarborgen.

 

Versturen:
De 10 foto’s en de thumbnail moeten in een mapje gezet worden, de naam van dat mapje moet jou naam en de rubriek of rubrieken bevatten waarin je gevonden wilt worden, bijvoorbeeld:
Fred-van-Soest-portret-bedrijfs-bruids. Van dit mapje maak je een zip-bestand en upload je via ons wetransfer kanaal: https://mpn.wetransfer.com/

 

Om de gegevens zo snel mogelijk te verwerken is het van belang dat iedereen zich precies houdt aan de bovengenoemde specificaties. Foto’s die niet volgens deze specificaties worden aangeleverd zullen niet geplaatst worden met als resultaat dat je helemaal niet wordt vermeldt op de website. Natuurlijk stellen we je wel op de hoogte als je de foto’s niet goed aangeleverd hebt.

Enkele tips en suggesties:

 

Kijk kritisch naar je geselecteerde foto’s, zijn ze representatief voor wat jij wilt uitstralen richting je klant. Als je twijfelt vraag dan eens aan een andere MPN collega of deze mee kijkt naar je selectie.

 

Kies een aansprekende thumbnail, het is een kleine foto en moet de bezoeker uitdagen om op jou door te klikken. Een groepsfoto met daarop 130 personen zal waarschijnlijk rommeliger ogen dan een detail foto van een trouwring.

 

Kies gericht de rubriek of rubrieken waarop je gevonden wilt worden. Bestaat je fotografie uit 10% bruidsfotografie en 90% portretfotografie kies dan liever alleen voor portretfotografie als rubriek. Je profiel wordt daardoor duidelijker.

 

Kies je beste recent werk, bijvoorbeeld foto’s met gedateerde kleding vallen meteen op, in negatieve zin. We willen ons profileren als een netwerk met enthousiaste, creatieve, commerciële, professionele fotografen die samen willen groeien naar nog meer professionaliteit. Het lijkt me goed om dat dan ook te laten zien door de keuze van onze foto’s.

 

TenslotteMet het versturen van de foto’s ben je zelf verantwoordelijk voor de toestemming van de geportretteerde/opdrachtgever voor publicatie van de foto’s op de website van Master Photographers Network, eventuele claims daarover zullen voor je eigen rekening zijn.